دحوالارض و اعمال آن
روز بیست و پنجم ماه ذی القعده به روز «دحوالارض» مشهور است: «دحو» به معنی بسط و گسترش است. شاید مراد از این تعبیر، آن باشد که در این روز کرهی زمین که سرتاسر در زیر آب بود، در محل کعبهی فعلی از زیر آب خارج شد و به اذن خداوند از این قسمت خشکیهای زمین گسترش یافت. البته حوادث و وقایع دیگری نیز در این روز واقع شده که همه دال بر اهمیت و عظمت این روز است، همانند: نصب کعبه به عنوان خانهی خدا، به زمین آمدن حضرت آدم علیهالسلام، ولادت حضرت ابراهیم و حضرت عیسی علیهماالسلام و. . .
از مهمترین اعمال این روز، «روزه» است، زیرا این روز، یکی از چهار روزی است که در تمام سال، روزهاش به شرافت و فضیلت بسیار مشهور است و برابر با ثواب هفتاد سال و کفارهی گناهان هفتاد سال دانسته شده.
از امیرمؤمنان علیهالسلام هم روایت شده:
کسی که این روز را روزه بدارد و شبش (شب بیست و پنجم) را به عبادت مشغول باشد، ثواب عبادت صد سال را که روز و شبش را در عبادت گذرانده باشد، خواهد داشت و همچنین هر گروهی که در این روز گرد هم آیند برای ذکر خداوند، پراکنده نمیگردند مگر این که خواستهی آنان عطا میشود».
از آنجا که این روز، یکی از روزهایی است که ظهور حضرت مهدی ارواحناه فداه در آن احتمال داده شده، خواندن زیارت آل یس، بسیار مناسب است، زیرا خود آن حضرت فرمود: «هرگاه خواستید به واسطهی ما به خداوند تبارک و تعالی توجه پیدا کنید، این دعا را بخوانید».
نمازی دو رکعتی نیز برای نزدیک ظهر این روز نقل شده که در هر رکعت یک حمد و پنج مرتبه سورهی «شمس» خوانده میشود و بعد از سلام نماز، دعای کوتاهی خوانده میشود که در اعمال روز 25 ذیالقعده در مفاتیح آمده است.
منبع: سایت خیمه
التماس دعا
.: Weblog Themes By Pichak :.